9 Haziran 2011 Perşembe

Çatlak Poğaça Tarifi

Çatlak Poğaça Tarifi
Çatlak Poğaça Yapılışı
Çatlak Poğaça




Malzemeler

� 250 gr. erimiş Margarin
� 1 çay bardağı Sıvı Yağ
� 1 çay bardağı Yoğurt
� 1 çorba kaşığı Sirke
� 1 adet Yumurta
� 1 adet Kabartma Tozu

İçi için

� Yağsız Peynir Maydanoz

Üzeri için

� Yumurta Sarısı

Tarif

Genişçe bir kap içinde yoğurduÇatlak Poğaça Tarifi-Çatlak Poğaça Yapılışı yumurtayıÇatlak Poğaça Tarifi-Çatlak Poğaça Yapılışı sirkeyiÇatlak Poğaça Tarifi-Çatlak Poğaça YapılışıunuÇatlak Poğaça Tarifi-Çatlak Poğaça Yapılışı kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın. Rendelenmiş peyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın. Bu içi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerine sürün. Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder