9 Haziran 2011 Perşembe

Oktay Usta’nın Lahmacun Böreği Tarifi

Malzemeler

3 su b.un
Yarım p.yaşmaya
1 tatlı k.tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için

200 gr.kıyma
3 domates
2 biber
2 soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba k.salça
Tuz, karabiber


Yapılışı


Hamuru için un,tuz,su ve yaşmaya ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.

Hamuru mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz. Biberleri, domatesleri ve soğanı doğrayıcıdan geçirerek sos kıvamına getirin. Bu karışımı kıymanın üzerine ekleyin. Maydanoz da doğrayıp üzerine ilave edin. Sıvıyağı da ekleyerek iyice karıştırıp lahmacun harcı gibi bir harç hazırlayın.

Mayalanan hamuru yağlanmış yuvarlak tepsiye yayın. Üzerine iç harcı sürüp 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder