5 Haziran 2011 Pazar

Iftar yemekleri

İftarlık Yemekler(yöresel yemekler İç anadolu)

İftarda ne pişirsem diyenlere öneriler..:f96:

EzoGelin Çorbası
 
MALZEMELER

2 çorba kasigi un

2.5 çay kasigi nane

2.5 su bardagi et suyu

2 çorba kasigi margarin

1/2 çay kasigi karabiber

1/4 kg kirmizi mercimek

1/2 çay kasigi kirmizibiber

Tuz

4 kisilik

Hazırlanışı :

Kirmizi mercimegi temizleyin ve bir tencerede kaynattiginiz et suyunun içine atin. Mercimek iyice yumusayip dagilincaya dek pisirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateste birakin. Bu sirada unu diger bir kapta hafif ateste tahta bir kasikla devamli karistirarak kavurun. Unun rengi degistiginde agir agir ilik su ilave ederek macun kivaina getirin ve et sulu mercimegi yavas yavas karistirarak ilave edin.Bunu bir tasim kaynatip atesten alin. Diger bir kapta yagi eritin, içine kirmizibiber, nane ve karabiber katin. Bu yagi çorbanin üstüne dökün ve bir iki karistirip, servis yapin.



malzemeler:
200 adet orta boy asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
2 sap taze soğan
150 gr. kıyma
yarımşar demet taze nane, dereotu, maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Taze yapraklar sertliğine göre haşlanır, süzgece çıkarışır (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyılır, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırılır. Harca bir su bardağı su katılır, yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serilir, enlemesine az miktarda iç konur, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatılıp, rulo yapılarak sarılır. Sarmalar tencereye düzgünce dizilir. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirilir, porselen bir tabak kapatıldıktan sonra, temcerenin kapağı kalapıtlır. Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
Not: Beypazarı sarmasında özellikle az miktarda kıyma kullanılır ve az miktarda içle sarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder