5 Haziran 2011 Pazar

Oktay Usta'nın İrmik Helvası

MALZEMELER:

1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)
1 küçük paket margarin (125 gr.)
1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)
1 çorba kaşığı çam fıstık
1 su bardağı süt
1 su bardağı su


YAPILIŞI: 
 
Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir. Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. 3- 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder